Zonnepanelen op platte daken

Zonnepanelen plaatsen op een plat dak is net als op een schuin dak goed mogelijk. Door het meegeven van een hellingshoek bij plaatsen kunnen we het beste rendement genereren en belasten we het dak minder. Zonnepanelen op een plat dak zorgt al gauw voor een belasting van 100kg per m². Dit is de windbelasting. Deze windbelasting brengen we terug door de panelen een scherpe hellingshoek te geven. Met een hellingshoek van 13° graden gericht naar het zuiden vangen de panelen ook het meeste zonlicht op.


Benieuwd naar jouw besparing? Doe de dakscan of vraag een offerte aan.

De richting van de zonnepanelen

Er zijn verschillende richtingen waar zonnepanelen naartoe kunnen wijzen. Gericht op het zuiden leveren de zonnepanelen de meeste opbrengst. Maar om meer ruimte te maken voor meer zonnepanelen worden ze soms ook in andere richtingen geplaatst, afhankelijk van de geschiktheid van het dak en de beschikbare ruimte. De afstanden tussen zonnepanelen bepaalt hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden op een plat dak. De afstand wordt bepaald aan de hand van de hellingshoek, afmeting zonnepanelen en grootte van het dak.

Hieronder ziet een overzicht van de liggingen en het rendement.

Zuiden

100% rendement

Zuid-oosten

90% rendement

Zuid-westen

90% rendement

Westen

80% rendement

Oosten

80% rendement

Zelf controleren wat de opbrengst zal zijn op je dak? Doe de dakscan!

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen of een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij helpen en adviseren je graag!