Zonnepanelen op schuine daken

Anders dan bij een plat dak heb je bij een schuin dak weinig keus voor de hellingshoek. Schuine daken zijn echter net zo geschikt voor zonnepanelen als platte daken.

De diversiteit in daken zorgt automatisch voor het bestaan van verschillende soorten bevestigingsmaterialen en montagemogelijkheden. Voor de montage van zonnepanelen op een schuin dak wordt er overwegend gebruik gemaakt van dakhaken. Daarentegen wordt voor zonnepanelen op een plat dak juist gebruik gemaakt van lichtgewicht montagesysteem met ballast. Eén simpel antwoord op de vraag: ‘Hoe worden zonnepanelen geïnstalleerd?’ kunnen wij je dus niet direct geven. Wat wij wel kunnen, is je per type dak uitleggen hoe zonnepanelen worden bevestigd.

Voor elk dak een oplossing

De bevestigingsmaterialen van zonnepanelen op schuine daken die wij gebruiken, zijn van het merk Van Der Valk. Dit systeem is gemaakt van aluminium en RVS en is daardoor extra sterk. De verstelbare dakhaak zorgt voor een lijnrechte installatie van zonnepanelen op jouw dak en een strak design. De rails worden op maat gezaagd en afgewerkt. De haken zijn lichtgewicht en verstelbaar, waardoor geen druk op de dakpan van een schuin dak wordt uitgeoefend.

BonGo Solar heeft voor bijna elk type dak een oplossing! In verband met de grote vraag naar Zonnepanelen en een krappe arbeidsmarkt, zijn er een aantal daken waar we op het moment niet kunnen installeren. In de toekomst zullen we ook op deze daken weer zonnepanelen plaatsen. Kan er op jouw dak op dit moment niet geïnstalleerd worden? Hou de website in de gaten om de laatste updates bij te houden. 

We onderscheiden de volgende type daken:

Pannendak

Pannendak

Pannendaken komen veel voor in Nederland. Een groot deel van de zonnepanelen worden dus ook op pannen geplaatst. Bij de installatie van de zonnepanelen wordt de dakhaak achter de panlat geplaatst.

Golfplaten

Golfplaten

Dit type dak komt veelal voor op schuren. De rails wordt geplaatst op de gording met waveclips. Hierop wordt de rails geplaatst. In principe worden de zonnepanelen altijd landscape geplaatst.

Damwandplaten

Damwandplaten

Damwandplaten worden ook wel 'sandwich' of 'staaldak' genoemd. Deze daken zijn van staal en zie je veelal op schuren en op platte daken. We monteren de zonnepanelen met staaldakvoetjes.

Kalzipdak

Kalzipdak

Kalzip is een weersbestendig en montagevriendelijk systeem, waarmee grote overspanningen moeiteloos overbrugd kunnen worden. We monteren de zonnepanelen middels Kalzipklemmen op het dak.

PVC-dak

PVC-dak

PVC kunststof dakbedekking is de meest gebruikte kunststof voor weerbestendige daken. PVC is namelijk sterk, UV-bestendig en ozonbestendig. BonGo Solar kan hier middels föhnen zonnepanalen op installeren.

Bitumen

Bitumen

Schuin bitumen daken komen geregeld voor. Veel bedrijven kunnen hier niet goed op installeren. BonGo Solar heeft hier de oplossing voor. Dit soort daken worden geroofd. Er zijn maar weinig installateurs die dit kunnen.

Shingles

Shingles

Dakshingles zijn erg geschikt voor het waterdicht afwerken van hellende daken (carports, tuinhuizen, garages, prieeltjes, enz.). De zonnepanelen worden op dezelfde manier gemonteerd als op een bitumendak.

Benieuwd naar jouw besparing?

Doe de dakscan of vraag een offerte aan.

Huiseigenaren gingen je voor ...
Doe de
 dakscan 
en

bereken binnen 1

minuut je
 besparing
  • Bespaar al snel 1000 euro per jaar
  • A-merk zonnepanelen door ons gemonteerd
  • 100% klanttevredenheid en garantie

Rendement schuin dak

Bij een schuin dak is het rendement optimaal bij een hellingshoek van 38° graden op het zuiden gericht. Echter levert een ligging naar het oosten, met een hellingshoek van 40° graden ook substantieel rendement. In een ideale situatie levert de installatie rond de 850 kWh per jaar bij een vermogen van 1000 Wp. Pal oost met een hellingshoek van 30° graden levert nog steeds ruim 700 kWh per 1000 Wp geïnstalleerd vermogen op.

Hieronder hebben wij voor je een overzicht gemaakt wat de rendementsverwachting is per ligging van de zonnepanelen.

Zuiden

95% rendement

Westen

85% rendement

Oosten

85% rendement

Noorden

60% rendement