Zonnepanelen op schuine daken

Anders dan bij een plat dak heeft u bij een schuin dak weinig keus voor de hellingshoek. Schuine daken zijn echter net zo geschikt voor zonnepanelen als platte daken.

Er bestaan namelijk ook systemen om de hellingshoek op een schuin dak aan te passen, maar in de praktijk blijkt dat je meerprijs in verhouding tot de extra opbrengst niet tegen elkaar opwegen. 

Rendement schuin dak

Bij een schuin dak is het rendement optimaal bij een hellingshoek van 38° graden op het zuiden gericht. Echter levert een ligging naar het oosten, met een hellingshoek van 40° graden ook substantieel rendement. In een ideale situatie levert de installatie rond de 850 kWh per jaar bij een vermogen van 1000 Wp. Pal oost met een hellingshoek van 30° graden levert nog steeds ruim 700 kWh per 1000 Wp geïnstalleerd vermogen op.

Hieronder hebben wij voor u een overzicht gemaakt wat de rendementsverwachting is per ligging van de zonnepanelen.

Zuiden

95% rendement

Westen

85% rendement

Oosten

85% rendement

Noorden

60% rendement

Benieuwd naar uw besparing? Doe de dakscan of vraag een offerte aan.


Hoe liggen zonnepanelen op een schuin dak?

Schuine daken hebben vaak dakpannen op het dak. Om zonnepanelen te plaatsen wordt er gebruik gemaakt van dakhaken. Hieraan worden de rails gemonteerd waaraan de zonnepanelen worden bevestigd. Onze experts zorgen voor de beste montagesystemen. Bij een schuin dak is het ook belangrijk dat er voldoende ruimte tussen de zonnepanelen blijft voor de wind. Dit is noodzakelijk, omdat de wind zorgt voor afkoeling waardoor de temperatuur niet oploopt. Met de juiste montage en aantal dakhaken voorkomt u ook lekkage op het dak.

Zelf controleren wat de opbrengst zal zijn op uw dak? Doe de dakscan!

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij helpen en adviseren u graag!