Zonnepanelen op bijzondere daken

Zonnepanelen op uitbouw

Wil je jouw huis extra verduurzamen en je energiekosten extra verlagen? Ontdek de voordelen van zonnepanelen op je uitbouw. Deze slimme en esthetisch verantwoorde oplossing stelt je in staat om optimaal gebruik te maken van zonne-energie en je ecologische voetafdruk te verminderen. Of je nu een uitbreiding aan je keuken, woonkamer of werkkamer hebt toegevoegd, zonnepanelen op je uitbouw bieden talloze voordelen voor een duurzamere levensstijl. Lees verder om te ontdekken hoe zonnepanelen op je uitbouw een slimme investering kunnen zijn in groene energie.

Benieuwd naar jouw extra besparing? Doe de dakscan voor jouw aanbouw of vraag een offerte aan.

De richting van de zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen in verschillende richtingen worden geplaatst, waarbij de meeste opbrengst wordt behaald wanneer ze naar het zuiden zijn gericht. Niettemin worden zonnepanelen soms ook in andere richtingen geplaatst, afhankelijk van de dakgeschiktheid en beschikbare ruimte. Op een plat dak wordt de plaatsing van zonnepanelen beïnvloed door de afstand tussen de panelen, die op zijn beurt wordt bepaald door de hellingshoek, de afmetingen van de panelen en de grootte van het dak. Het vinden van de juiste balans tussen efficiëntie en maximale benutting van de beschikbare ruimte is essentieel bij het ontwerpen van een zonne-energiesysteem op een plat dak.

Hieronder ziet een overzicht van de liggingen en het rendement.

Zuiden

100% rendement

Zuid-oosten

90% rendement

Zuid-westen

90% rendement

Westen

80% rendement

Oosten

80% rendement

Zelf controleren wat de opbrengst zal zijn op je dak? Doe de dakscan voor jouw uitbouw!

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen of een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij helpen en adviseren je graag!