Duurzaamheidslening

Duurzaamheidslening voor thuisbatterij

 

Ben je op zoek naar lening om een thuisbatterij te financieren zodat jij je woning kunt verduurzamen? Er zijn gemeentes waar dit mogelijk is. Hoe zit dit en waar moet je op letten?

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij wordt gebruikt om opgewekte zonne-energie in op te slaan. Zo kun je zonne-energie ook gebruiken op momenten dat bijvoorbeeld de zon niet schijnt. Denk aan de avonden, wanneer je na een drukke dag op het werk eindelijk thuis bent en meer stroom verbruikt. Zonde, als je overdag zonne-energie opwekt die je terug het stroomnet op stuurt en in de avond juist weer eigen stroom moet inkopen. Dankzij een thuisbatterij koop je minder energie in en leef je duurzamer.

 

Duurzaamheidslening

De Duurzaamheidslening is aan te vragen bij je gemeente voor energiebesparende maatregelen aan je woning. Deze lening is goedkoop, maar niet alle gemeentes bieden het aan. Controleer dit dus wel eerst even. Het leenbedrag ligt meestal tussen €2.500,- en €25.000.

 

Is de Duurzaamheidslening geschikt voor een thuisbatterij?

De Duurzaamheidslening is een lening die niet overal beschikbaar is. De voorwaarden ervan verschillen ook per gemeente. Het is dus goed mogelijk dat niet iedere gemeente de thuisbatterij accepteert voor de aanvraag van een Duurzaamheidslening.

 

Voorwaarden van de lening

  • Je hebt een toewijzingsbrief nodig van je gemeente om de lening aan te kunnen vragen;
  • Je moet eigenaar én bewoner zijn van de woning;
  • Het bedrag dat je maandelijks betaalt, blijft gelijk;
  • Je mag onbeperkt boetevrij aflossen;
  • Na ondertekenen heb je 14 dagen de ruimte om de lening kosteloos te annuleren.

Let op: de precieze voorwaarden kunnen per gemeente verschillen.

 

Niet geschikt voor senioren

De Duurzaamheidslening wordt niet toegekend aan mensen die 75 jaar of ouder zijn.

 

Hoe aanmelden?

Vraag als eerste een toewijzing voor de lening aan bij jouw gemeente. Deze toewijzing is een brief die je kunt gebruiken om je aan te melden voor de lening. Er vindt dan nog een financiële beoordeling plaats om te kijken of jij de lening voor een thuisbatterij af mag sluiten.

Let op: geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld. Vraag je een Duurzaamheidslening voor een thuisbatterij aan? Dan zal dit ook bij het BKR worden geregistreerd.

 

Hoe zit het met een subsidie?

Een subsidie voor een thuisbatterij is niet mogelijk.