Cybersecurity

Zijn onze omvormers beveiligd tegen hackers?

Al jaren horen we verhalen over de kwetsbaarheid van omvormers: 'de wifi-verbinding is kwetsbaar voor kwaadwillige hackers'. Daarom maken wij alleen gebruik van de meest veilige omvormers in de markt. Deze werken namelijk via een end-to-end beveiligde verbinding. Zo loop je geen gevaar.

Zijn onze omvormers beveiligd tegen hackers?

Deze week kwam er opnieuw nieuws naar buiten over de veiligheid en omveiligheid van omvormers, waarbij werd gemeld dat ze kwetsbaar zijn voor hackers. Hoewel dit wellicht als een schok kan komen, is het eigenlijk niet nieuws. Al geruime tijd is bekend dat omvormers kwetsbaar kunnen zijn vanwege hun wifi-verbinding met het huishouden.

Wij van BonGo Solar hebben deze kwestie serieus genomen en hebben proactief gereageerd om de veiligheid van onze klanten te waarborgen. Onze kwalitatieve omvormers, zoals de Enphase-, GoodWe- en SolarEdge omvormer, maken gebruik van een end-to-end beveiligde verbinding. Hierdoor wordt er geen open verbinding gemaakt tussen jouw wifinetwerk en onze omvormer, wat een extra beveiligingslaag biedt tegen mogelijke hackers.

Maar daar blijft het niet bij. We hebben ook gezorgd voor een veilige opslag van de omvormergegevens. Alle informatie wordt veilig opgeslagen op Europese servers, in overeenstemming met de strenge richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Zo waarborgen we dat jouw gegevens te allen tijde veilig zijn en voldoen aan de hoogste normen op het gebied van privacy.

Met onze omvormers hoef je je dus geen zorgen te maken over de veiligheid van je systeem. We hebben maatregelen genomen om de kwetsbaarheden aan te pakken en bieden onze klanten een betrouwbare en veilige oplossing. Geniet met een gerust hart van de voordelen van zonne-energie, wetende dat jouw BonGo Solar omvormer beschermd is tegen potentiƫle bedreigingen. Bij ons staat jouw veiligheid en die van jouw persoonsgegevens voorop!

Tip voor extra veiligheid: zorg voor een sterk en uniek wachtwoord voor zowel jouw monitoring-app als wifinetwerk. Zo makkelijk kan veilig groen zijn.

Prinsjesdag: hoe zit het met de salderingsregeling?

19 september 2023

Ieder jaar wordt tijdens Prinsjesdag de rijksbegroting voor het komende jaar aangekondigd. Wat is er vandaag aangekondigd? Wat kunnen we de komende tijd verwachten? En vooral belangrijk: blijft de salderingsregeling bestaan?De salderingsregeling houdt in dat de energie die je aan het stroomnet teruglevert, wordt verrekend met je energierekening, wat het rendement van zonnepanelen versnelt.

6 redenen om te kiezen voor de optimizers van SolarEdge

28 augustus 2023

Ben je je aan het oriënteren om zonnepanelen op je dak te laten plaatsen? Dan ben je misschien het merk SolarEdge al eens tegengekomen. Wat is SolarEdge eigenlijk en waarom zou je hiervoor kiezen? We geven je 6 redenen.

Zonnepanelen op een woonboot of woonark, kan dat?

18 augustus 2023

Zonnepanelen alleen op gebouwen? Welnee! Een woonboot of woonark is daar ook heel geschikt voor. Ze hebben namelijk een plat dak en liggen ook nog eens vaak vol in de zon. Hoe zit dit? Welke mogelijkheden zijn er voor jouw situatie?


Overzicht