Alle soorten dakopstellingen voor zonnepanelen

 

In de afgelopen jaren hebben wij duizenden zonnepanelen op daken geïnstalleerd. Denk hierbij aan verschillende soorten daken, zoals hellende/schuine daken en platte daken, maar ook leien en kalzip daken. Bovendien hebben we ruime ervaring in het opleveren van op maat gemaakte zonnesysteeminstallaties.

Speciale zonnestroomsystemen

Natuurlijk zijn er ook veel situaties waarbij we een speciale oplossing moeten bedenken voor de installatie van zonnepanelen. Gelukkig hebben we oplossingen paraat! Hier zijn enkele van deze bijzondere situaties die we voor je hebben opgesomd:

  • Gevelopstellingen
  • Land- en veldopstellingen
  • Indaksystemen
  • Installatie op leien daken
  • Installatie op kalzip daken

Het kan voorkomen dat sommige van deze zonnestroomsystemen tijdelijk niet uitgevoerd kunnen worden vanwege de grote vraag naar zonnepanelen en een beperkte arbeidsmarkt. Blijf onze website in de gaten houden voor updates over de verschillende installatiesystemen die we op dit moment weer actief installeren!

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Dat is een belangrijke overweging wanneer je overweegt om zonnepanelen te installeren. Het rendement en opbrengst van de zonnepanelen zijn namelijk sterk afhankelijk van de ligging van je dak.

Benieuwd naar jouw besparing? Doe de dakscan of vraag een offerte aan.

De optimale hellingshoek voor zonnepanelen

De ideale hellingshoek voor een zonnepanelensysteem in Nederland is 35° tot 36° graden. Bij hellingshoeken tussen 15° en 60° graden is de jaaropbrengst slechts 5% lager. Verder is voor een optimale energieopbrengst jouw systeem gepositioneerd op 5° graden ten westen van het zuiden. Ook hier geldt, bij systemen gepositioneerd tussen zuidoost en zuidwest is er slechts 5% energieverlies op jaarbasis.