Zonnepanelen op bijzondere daken | BonGo Solar

Speciale zonnestroomsystemen

Vaak wordt gedacht dat het niet mogelijk is om zonnepanelen te installeren op verschillende soorten daken vanwege hun ligging en hoek. Dit is echter een misvatting! Naast de gebruikelijke installaties op schuine en platte daken zijn er ook speciale situaties.

Het is van cruciaal belang om de oriëntatie van de panelen, de opstelling ervan en de plaatsing van de omvormers nauwkeurig te berekenen. Bij Zonnig Groen maken we gebruik van het softwarepakket AIV om dit precies voor je uit te rekenen. Hiermee kunnen we de ideale verdeling op verschillende daken bepalen.

Wil je graag een speciaal zonnestroomsysteem voor je bedrijf of heb je een groot stuk grond waar je een land- of veldopstelling wilt laten plaatsen? Neem dan contact op met onze zusteronderneming: Koolen Energy Projects. Koolen Energy Projects is onderdeel van Koolen Industries, wat hen in staat stelt volledig geïntegreerde oplossingen te bieden op het gebied van zonne-energie. Deze geïntegreerde oplossingen omvatten het realiseren van complete PV-systemen, de levering en installatie van laadpalen, energieopslagsystemen en software voor netbeheer.

Koolen Energy Projects is gespecialiseerd in het ontwikkelen, realiseren en beheren van grootschalige zonnestroominstallaties, niet alleen op daken maar ook op locaties zoals kassen en open velden.

Benieuwd naar jouw besparing? Doe de dakscan of vraag een offerte aan.

Zonnepanelen als dakbedekking met het inDak systeem

In-roof of indak zonnepanelen worden steeds populairder. Deze speciale constructie houdt in dat zonnepanelen als dakbedekking worden geïntegreerd. Dit geeft de woning een moderne uitstraling, en veel mensen beschouwen dit als een esthetisch aantrekkelijkere oplossing dan zonnepanelen die bovenop het dak zijn gemonteerd. Maar wanneer moet je kiezen voor zonnepanelen als dakbedekking, en wat zijn de voor- en nadelen?

Wat is een inDak systeem?

Eigenlijk is het verschil in één zin samen te vatten; reguliere zonnepanelen worden op het dak gemonteerd en een inDak systeem wordt áls dak gemonteerd. Bij een inDak systeem heb je dus geen apart dak meer, maar vormen de zonnepanelen het dak. Dit geeft het huis een moderne uitstraling en een mooiere afwerking dan de standaard montage.

De voor- en nadelen van een inDak systeem

Voordelen

  1. Esthetiek: In-dak zonnepanelen zorgen voor een strak uiterlijk en een naadloze integratie in het dakontwerp, wat veel mensen aantrekkelijk vinden.

  2. Weerbestendigheid: Deze panelen fungeren als dakbedekking en bieden extra bescherming aan het dak eronder, wat de levensduur van het dak kan verlengen.

  3. Ruimtebesparing: Omdat ze het dakbedekking vervangen, kunnen in-dak zonnepanelen ruimtebesparing opleveren ten opzichte van traditionele panelen die bovenop het dak worden geplaatst.

Nadelen

  1. Kosten: In-dak zonnepanelen zijn vaak duurder in aanschaf en installatie dan traditionele panelen.

  2. Installatiecomplexiteit: De installatie van in-dak panelen kan complexer zijn en vereist mogelijk speciale dakbedekkingsmaterialen.

  3. Efficiëntie: In-dak panelen hebben soms een iets lagere efficiëntie dan traditionele panelen vanwege de integratie in het dakontwerp.

Het kiezen van in-dak zonnepanelen hangt af van je esthetische voorkeuren, budget en de complexiteit van de installatie. Het is belangrijk om deze aspecten zorgvuldig te overwegen voordat je een beslissing neemt.

Wanneer kies je voor een inDak systeem?

Op basis van de voor- en nadelen is deze keuze al redelijk eenvoudig: je kiest voor zonnepanelen als dakbedekking als je dit mooier vindt dan de standaard installatie óf als je toe bent aan een dakrenovatie.

Toch interesse in een inDak systeem? Neem dan contact op met onze zusteronderneming Koolen Energy Projects. Zij helpen en adviseren je graag!