Verzekering verplicht?

Is een verzekering voor een thuisbatterij verplicht?

Thuisbatterijen worden steeds populairder als een middel om duurzame energie op te slaan en het gebruik van traditionele energiebronnen te verminderen. Maar de vraag is natuurlijk: is het verplicht om een verzekering af te sluiten voor je thuisbatterij?

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een apparaat dat energie opslaat dat wordt gegenereerd door zonnepanelen of andere duurzame bronnen. Dit stelt huiseigenaren in staat om energie te gebruiken als er geen stroom wordt opgewekt. Denk aan de avonden of op donkere dagen.

Waarom een verzekering?

Hoewel thuisbatterijen veel voordelen bieden, is het belangrijk om mogelijke risico's in overweging te nemen. Brandgevaar en technische storingen zijn enkele van de potentiële problemen die zich kunnen voordoen. In het geval van ongelukken, kunnen de kosten behoorlijk hoog oplopen. Gelukkig is er nauwelijks brandgevaar, maar het is maar de vraag of de schade wordt vergoed door verzekeraars als er wel brand uitbreekt.

Verplicht je thuisbatterij registreren

Het is verplicht je thuisbatterij te registreren via de website www.energieleveren.nl. Deze melding is noodzakelijk, zodat de netbeheerders het elektriciteitsnet beter kunnen beheren.

Wordt de thuisbatterij verzekerd?

Vindt er schade plaats aan jouw thuisbatterij? Dan is het wel fijn als deze wordt vergoed. Er zijn verzekeraars die de thuisbatterij hebben opgenomen in hun polis, maar dit geldt niet voor elke verzekeraar. Controleer dit dus altijd en bekijk of een eventueel aanvullende verzekering nodig is. Meld de installatie van je thuisbatterij ook aan je verzekeraar, zodat die op de hoogte is van de situatie bij je thuis.

Wil jij een thuisbatterij?

Bekijk dan ons aanbod of neem contact met ons op voor meer informatie.