Zonnepanelen op platte daken

Het installeren van zonnepanelen op een plat dak is zeker mogelijk en kan zeer efficiƫnt zijn. Door de zonnepanelen een hellingshoek te geven, kunnen we niet alleen het beste rendement behalen, maar ook de belasting van het dak verminderen. Zonnepanelen op een plat dak kunnen namelijk al snel zorgen voor een belasting van 100 kg per vierkante meter, wat de windbelasting vertegenwoordigt.

Door de zonnepanelen een scherpe hellingshoek van bijvoorbeeld 13 graden naar het zuiden te geven, kunnen ze het meeste zonlicht opvangen. Dit optimaliseert de energieopbrengst en draagt bij aan een efficiƫnte werking van het zonnepaneelsysteem op een plat dak.Benieuwd naar jouw besparing? Doe de dakscan of vraag een offerte aan.

De richting van de zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen verschillende richtingen op wijzen, afhankelijk van het dak en de beschikbare ruimte. Ideaal is het als ze naar het zuiden gericht zijn voor de beste opbrengst. Maar soms moeten ze anders worden geplaatst. De afstand tussen de zonnepanelen is essentieel. Dit bepaalt hoeveel panelen op een plat dak passen. Het hangt af van de hellingshoek, paneelafmetingen en de dakoppervlakte. Goede planning en berekeningen zijn nodig voor optimale opbrengst.


Hieronder ziet een overzicht van de liggingen en het rendement.

Zuiden

100% rendement

Zuid-oosten

90% rendement

Zuid-westen

90% rendement

Westen

80% rendement

Oosten

80% rendement

Zelf controleren wat de opbrengst zal zijn op je dak? Doe de dakscan!

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen of een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij helpen en adviseren je graag!