Blog

Troonrede 2022: Het streven naar 60% minder CO2- uitstoot in 2030 vraagt nu om actie.

In de troonrede vertelt Koning Willem Alexander dat de urgentie van de klimaataanpak en de energietransitie alleen maar groter wordt. Samen met de andere EU-lidstaten werkt Nederland aan energiebesparing en een nog snellere overstap naar schone energie.

Troonrede 2022: Het streven naar 60% minder CO2- uitstoot in 2030 vraagt nu om actie.

Een slimme investering

Een van de snelste oplossingen om jouw huis te verduurzamen, en over te stappen naar schone energie, is om thuis zonnepanelen aan te schaffen. Zo wordt je minder afhankelijk van de hoge energieprijs, en er komen nog een aantal voordelen bij kijken. Omdat je nog 2 jaar volledig kunt salderen en het daarna wordt afgebouwd, kun je nog steeds gebruikmaken van de terugverdientijd op zonnepanelen. Je verdient de prijs van zonnepanelen niet alleen terug, zonnepanelen zijn ook een interessante investering en manier om de waarde van jouw woning te verhogen. Ook gaat de belasting op elektriciteit per 1 januari 2023 weer omhoog waardoor zonnepaneeleigenaren komend jaar meer mogen salderen.

Koning Willem Alexander in de Troonrede: “Het doel is dat Nederland voor het einde van 2022 onafhankelijk is van fossiele brandstoffen uit Rusland. Ondertussen moet het oog gericht blijven op de langere termijn, want de toekomst wacht niet. Het streven naar 60% minder CO2 -uitstoot in 2030 vraagt nu om actie.”

Subsidies

In de troonrede benadrukte de koning dat: “Mensen die hun huis energiezuiniger maken, kunnen daarvoor subsidie krijgen.” Per provincie wordt er bepaald wie recht heeft op een subsidie voor het verduurzamen van hun huis. Verschillende gemeentes of provincies bieden lokale voordelen en subsidies voor zonnepanelen aan. Het gaat onder meer om:

- Duurzaamheidslening: net als bij de Energiebespaarlening kan je dankzij deze lening via je gemeente goedkoop geld lenen voor zonnepanelen. Het gaat om een leenbedrag van € 2.500 tot € 25.000, met een looptijd van 10 of 15 jaar (afhankelijk van het bedrag dat je leent).

- Stimuleringsregeling: met deze lening kan je het onderhoud, de renovatie of restauratie van je woning goedkoop financieren. In sommige gemeentes geldt deze regeling ook voor zonnepanelen.

Raadpleeg jouw gemeente over welke subsidies omtrent verduurzamen van het huis, en zonnepanelen voor jou beschikbaar zijn.

Opbrengsten

Hoeveel jouw zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer je energieverbruik, het weer en de ligging van je dak bepalen de besparing. Uiteindelijk zijn zonnepanelen altijd beter voor jouw energierekening, en natuurlijk het milieu! Door te kiezen voor zonne-energie werk je mee aan een planeet met minder CO2-uitstoot. De perfecte manier om mee te werken aan een duurzame toekomst. Koning Willem Alexander leest uit de troonrede: “De droogte van deze zomer onderstreept nog eens hoe belangrijk het is dat we voorbereid zijn op extreme weersomstandigheden en ons aanpassen aan klimaatverandering.”

Bongo Solar als onderdeel van de Koolen Industries groep, de voortrekker in de energietransitie, kan het niet snel genoeg gaan.

Nederlanders omarmen schone energie: een stijgende trend in 2022!

05 juni 2023

Nederlanders omarmen schone energie: een stijgende trend in 2022! Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat Nederland vorig jaar meer schone energie heeft verbruikt dan ooit tevoren. Vooral zonne-energie zit in de lift, terwijl het gebruik van biomassa juist is afgenomen. Daarnaast is het gasverbruik, dat niet duurzaam is, aanzienlijk gedaald.

Zijn onze omvormers beveiligd tegen hackers?

01 juni 2023

Omvormers kwetsbaar voor kwaadwillige hackers? Daarom maken wij alleen gebruik van de meest veilige omvormers in de markt. Deze werken namelijk via een end-to-end beveiligde verbinding. Zo loop je geen gevaar. Meer weten?

Sneeuw als beste vriend van jouw zonnepanelen

11 maart 2023

Op verschillende plaatsen in Nederland viel er gisteren sneeuw, wat op de meeste plekken ook is blijven liggen. Het kan zijn dat je je nu afvraagt hoe jouw zonnepanelen presteren onder de sneeuw. En of deze schoongemaakt moeten worden. Het goede nieuws is dat sneeuw en zonnepanelen eigenlijk heel goed samen gaan! Je leest hier waarom:


Overzicht