Waarom groeit het aantal zonnepanelen zo hard in Nederland?
Het aantal zonnepanelen in Nederland groeit hard. Nederland heeft in Europa de meeste zonnepanelen per inwoner. Waarom zijn zonnepanelen nu zo populair?
Waarschijnlijk is het je niet ontgaan, de flinke stoflaag op je auto of ramen. Afgelopen week is er een stofwolk uit de Sahara over Nederland heen getrokken. Deze stofwolk is afkomstig uit het zuiden van de Sahara en wordt op grote hoogte over enorme afstanden verplaatst.
Viezigheid zoals Saharastof kan de opbrengst van jouw zonnepanelen beïnvloeden. Om optimaal gebruik te kunnen blijven maken van je zonnepanelen is het belangrijk dat de zonnepanelen in topconditie verkeren.
Wanneer je zelf makkelijk bij je zonnepanelen op het dak kunt komen, kun je deze één tot drie keer per jaar zelf met water afspoelen. Dit doe je met wat lauwwarm water. Let op dat je bij het schoonmaken van de zonnepanelen geen schoonmaakmiddelen of bezem gebruikt. Hiermee kan de coating laag op de zonnepanelen beschadigd raken.
Kun je zelf niet gemakkelijk bij de zonnepanelen? Laat dan één keer per jaar je zonnepanelen schoonmaken door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Zo ben je gegarandeerd van de juiste uitvoering, van het werken met vakkundig schoonmaakmateriaal en neem je geen onnodig risico’s.
Het aantal zonnepanelen in Nederland groeit hard. Nederland heeft in Europa de meeste zonnepanelen per inwoner. Waarom zijn zonnepanelen nu zo populair?
Als je zonnepanelen hebt geïnstalleerd hoop je natuurlijk dat de zon iedere dag schijnt. Als je een goede maand hebt wek je met 10 zonnepanelen al snel genoeg energie op om met je elektrische auto vanuit Nederland naar de andere kant van Europa heen én terug te rijden.Maar er zitten ook nadelen aan al die hitte. Te warme dagen zijn niet ideaal voor zonnepanelen. Hoe zit dit precies?
Je zonnepanelen zijn aangesloten. Met de eerste zonnestralen begin je direct al met besparen op je energierekening. Dat is mooi, maar je kan mogelijk nog méér besparen zonder dat je meer hoeft te investeren.