Van het gas af met zonnepanelen?!

Hoe je het ook wendt of keert, we zitten in een energiecrisis. De toevoer van ons gas is onzeker en voor veel huishoudens zijn de hoge energieprijzen een grote financiële last. En met de opgelopen internationale spanningen en milieuzorgen kunnen we met zekerheid zeggen dat het prijsniveau van voor de energiecrisis niet zal terugkeren.

Nu de gaswinning in Groningen op zijn einde loopt zijn we afhankelijk van de import van aardgas. De recente crisis laat zien dat we daarmee kwetsbaar zijn geworden. Daarom is het van groot belang dat we op andere manieren in energie gaan voorzien en onafhankelijk worden van aardgas.

Er zijn meerdere mogelijkheden om de eerste stap te zetten naar een grotere onafhankelijkheid van aardgas. Voor veel dagelijkse bezigheden waar wij gas voor gebruiken kunnen we ook elektriciteit inzetten. Denk hierbij aan elektrisch koken of je woning verwarmen door middel van een warmtepomp of airconditioning.

Met het plaatsen van zonnepanelen neem je al een eerste én zeer rendabele stap. Met de huidige energieprijzen kan je voordeel al snel oplopen tot € 1.000,- per jaar*. Nu de energieprijs is verdubbeld, is de terugverdientijd voor zonnepanelen van BonGo Solar gehalveerd! Je investering levert daarmee veel meer op dan je spaargeld op je rekening.

Daarbij wek je zelf je eigen stroom op. Wat je niet gebruikt ‘verkoop’ je aan je energieleverancier. En met die opbrengst kun je weer stroom kopen wanneer je het nodig hebt. Het terugleveren van niet gebruikte zonnestroom aan je energiemaatschappij wordt salderen genoemd.

Je vermindert met een eigen zonnestroominstallatie niet alleen jouw afhankelijkheid van het gas. Met de installatie van zonnepanelen kan ook het energielabel en daarmee de waarde van je woning stijgen. Al direct na de installatie bespaar je ook nog eens flink op je maandelijkse energierekening.

Door zelf energie op te wekken wordt een verdere overstap van het gas naar (groene) stroom een stuk makkelijker én goedkoper!

Hoe werkt salderen?
Op het moment dat jouw zonnepanelen stroom opwekken, maken jouw apparaten direct gebruik van deze groene energie. Maar stel dat je niet thuis bent of op vakantie, dan wordt deze stroom teruggestuurd aan de energiemaatschappij. Je krijgt voor deze teruggegeven energie dezelfde prijs terug van de energieleverancier, als de prijs die jij betaalt wanneer jij energie bij hen zou afnemen.

Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in jouw situatie? Doe nu onze gratis dakscan! Je ontvangt van ons een gratis en vrijblijvend advies met de prijs voor een zonnestroominstallatie.

Wij maken de overstap naar zonne-energie graag zo makkelijk mogelijk voor je. Daarom kun je ook voor al je vragen over de aanschaf van een zonnestroominstallatie bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op via 088-334 76 40.

*Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer de omliggende schaduwpunten en de ligging van het dak bepalen jouw besparing op je energierekening.

Sneeuw als beste vriend van jouw zonnepanelen

11 maart 2023

Op verschillende plaatsen in Nederland viel er gisteren sneeuw, wat op de meeste plekken ook is blijven liggen. Het kan zijn dat je je nu afvraagt hoe jouw zonnepanelen presteren onder de sneeuw. En of deze schoongemaakt moeten worden. Het goede nieuws is dat sneeuw en zonnepanelen eigenlijk heel goed samen gaan! Je leest hier waarom:

Hoe gaan we slimmer met onze eigen opgewekte stroom om?

08 februari 2023

We verbruiken ieder jaar steeds meer stroom. Zo neemt het aantal elektrische auto’s sterk toe en kiezen steeds meer mensen voor een warmte pomp. Tegelijkertijd wekken we met z’n alleen ook meer wind- en zonne-energie op. Maar omdat we zo veel elektriciteit gebruiken kan het volgens experts nog een enorme opgave worden om het elektriciteitsnet niet te overbelasten. Het is daarom belangrijk om als particulier slimmer om te gaan met jouw stroomverbruik.

Geen Salderingsregeling maar wel zonnepanelen kopen?

23 januari 2023

Deze week debatteerde de Tweede Kamer over de afschaffing van de bekende “salderingsregeling”. Deze regeling was ideaal voor zonnepanelen eigenaren. De salderingsregeling zorgde er voor dat het aantal zonnepanelen op daken de laatste jaren extreem zijn gegroeid in Nederland. Maar wat als de salderingsregeling wordt afgebouwd? Zijn zonnepanelen dan nog steeds interessant?


Overzicht