Eerste Kamer verwerpt wetsvoorstel; salderingsregeling blijft bestaan!
BonGo Solar

Eerste Kamer verwerpt wetsvoorstel; salderingsregeling blijft bestaan!

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen. Hiermee is een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid.

Overweeg je nu zonnepanelen aan te schaffen? Dan heb je dankzij de lage prijzen je investering al in drie terugverdiend. Met de salderingsregeling blijft je het voordeel behouden dat je ook de stroom die je niet verbruikt mag blijven terugleveren. Zo blijft iedere kilowatt uur die je opwekt bijdragen aan jouw besparing. Een zorg minder, een slimme stap vooruit. Hoe zit het?

Eerste Kamer verwerpt wetsvoorstel;  salderingsregeling blijft bestaan!

Wat is de salderingsregeling ook alweer?

De salderingsregeling helpt mensen met zonnepanelen geld te besparen. Als je meer stroom opwekt dan dat je gebruikt, mag je het overschot teruggeven aan het net. Dit is voordelig omdat je de niet gebruikte stroom die je hebt teruggeleverd mag wegstrepen tegen de stroom die je moet kopen als je panelen minder opwekken. Voor de stroom die je kunt salderen hoef je dus niet te betalen. Dit maakt zonnepanelen aantrekkelijk: je energierekening gaat omlaag en je helpt het milieu. Daarnaast verlaag je de terugverdientijd van zonnepanelen. Zo zijn zonnepanelen een bijzonder interessante investering.

Eerste Kamer verwerpt het wetsvoorstel tegen de afbouw van de salderingsregeling

Het speelt al een tijd: moet de salderingsregeling worden afgebouwd, of niet? De Tweede Kamer had er al mee ingestemd dat de saldering vanaf 1 januari 2025 zou worden afgebouwd. Daarna ging het wetsvoorstel naar de Eerste Kamer. Een uitvoerig debat volgde en de Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel verworpen: de salderingsregeling blijft bestaan.  

Wat nu?

De prijzen van zonnepanelen waren nog nooit zo laag. De terugverdientijd is dus heel kort. In de meeste gevallen heb jij je investering al in drie jaar terugverdiend! En daarna? Dan profiteer je er nog meer van omdat iedere opgewekte kilowattuur direct winst voor je is! Grijp dus nu je kans, plaats zonnepanelen en profiteer daarvan in je portemonnee. Een win-win situatie dus!

Klaar voor de toekomst

In de toekomst zullen we steeds meer stroom gebruiken, bijvoorbeeld door onze woning in plaats van gas met een warmtepomp te gaan verwarmen. Zo zullen nieuwbouwhuizen in de toekomst standaard worden voorzien van een warmtepomp. En vanaf 2026 wordt een hybride warmtepomp verplicht als je je CV installatie wilt gaan vervangen. Met een warmtepomp vervang je het gasverbruik van de CV dus voor elektriciteit. Dit onderstreept het belang van de salderingsregeling en draagt bij aan een goede energietransitie.

Laat zonenpanelen voor je werken

Laat jij de zon voor je werken? Neem contact met ons op en informeer over de mogelijkheden.

Terugleveren kan! Zonnepanelen voordelig voor particulieren

17 april 2024

Als particulier mag u de energie die u zelf opwekt en niet gebruikt terugleveren. Dat blijft zo. Hierdoor bilijven zonnepanelen een goede investering en ook in de toekomst bijzonder voordelig. Bij het terugleveren van stroom heeft u met een aantal zaken en partijen te maken.

Netcongestie en de gevolgen

17 april 2024

We horen het steeds vaker. Ons stroomnet zit overvol. Er is zelfs een term voor bedacht; netcongestie. Maar wat is netcongestie nu precies? En als ons stroomnet zo vol zit, waarom hebben we dan elke dag ‘gewoon’ stroom als we dat willen, wanneer we dat willen?

Thuisbatterij in opkomst

17 april 2024

Steeds vaker wordt er gekeken naar de mogelijkheden die de thuisbatterij biedt. En dat is logisch omdat een thuisbatterij een grotere onafhankelijkheid van het stroomnet biedt. En er zijn meer ontwikkelingen die u helpen om een stabiele stroomtoevoer mogelijk te maken


Overzicht