BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Hoe kunt u het rendement van uw zonnepanelen bepalen?

Het installeren van zonnepanelen kan een grote investering zijn. Natuurlijk zijn mensen ook bezorgd of zonnepanelen daadwerkelijk genoeg energie zullen produceren om ze kostenefficiënt te maken. Een van de manieren om dit te bepalen is om te kijken hoeveel elektriciteit een zonnepaneelsysteem over een periode van een jaar zal opleveren.

Gemiddelde jaarlijkse opbrengst

Het is erg moeilijk om precies te zeggen hoeveel een individueel systeem per jaar zal opleveren, aangezien er veel factoren zijn om te overwegen. De grootte van het systeem, de locatie van de woning, de hoek en de efficiëntie van de panelen beïnvloeden allemaal hoeveel elektriciteit uw zonnepanelen in een jaar tijd zullen produceren.

Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 4800 kWh elektriciteit per jaar door een gemiddeld huis wordt gebruikt. De meeste huizen installeren een zonnepaneelsysteem tussen 3000-4000kW. Een gemiddeld 3500 kW systeem zal ongeveer 2800 kWh elektriciteit per jaar opleveren. Gemiddeld zal een nominaal huishouden dus ongeveer 50% op de energierekening kunnen besparen met zonnepanelen.

Zonnepaneel rendement

Het is belangrijk om de gemiddelde jaarlijkse opbrengst van zonnepanelen te vergelijken wanneer u installatie indicaties ontvangt. Niet alleen kan de jaarlijkse opbrengst u laten zien hoeveel van uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik door de zonnepanelen kan worden geleverd, het kan u ook helpen bij het uitrekenen van uw rendement op de investering.

De jaarlijkse besparingen die u door uw zonnepanelen kunt maken, kunnen op twee manieren bekeken worden; door middel van energierekening besparingen en maar ook besparing door terug levering van stroom op het energienet.

Bereken uw verwachte rendement

Onze zonnepanelen berekenmodule geeft u een inschatting voor de totale jaarlijkse besparingen die uw panelen kunnen opleveren, evenals een geschatte investering. De totale jaarlijkse besparingen worden uitgewerkt met behulp van drie cijfers; huidige energie verbruik en mogelijke aantal panelen.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Zonnepanelen en brandgevaar: hoe zit dat?

22 november 2018: Dit jaar werden meerdere branden door zonnepanelen gemeld. Reden voor paniek? Wat ons betreft niet, want bij BonGo Solar hebben we nog nooit met brandende zonnepanelen te maken gehad. In dit artikel leggen we uit waardoor dat komt, welke panelen brandgevaarlijk kunnen zijn en waar u op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen.

Lees meer

10 landelijke installateurs vergeleken… BonGo Solar de beste!

15 november 2018: De onafhankelijke website Zonnepaneelwijzer heeft onderzoek gedaan naar 10 grote landelijk opererende installateurs. De installateurs van BonGo Solar komen er als beste uit!

Lees meer

SGZE: Stichting Garantiefonds ZonneEnergie

BonGo Solar is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie. Lees hier alles over de voordelen van zonnepanelen met SGZE-certificaat

Lees meer

U hoeft pas te betalen bij oplevering!

Alleen bij ons: geen aanbetaling bij de aanschaf van uw zonnepanelen

Lees meer

Voordelig aan de zonnepanelen in Montferland

Wist u dat het nemen van zonnepanelen in Montferland nog nooit zo voordelig was?

Lees meer
 20171231