BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend

Bel mij voor advies

Hoe kunt u het rendement van uw zonnepanelen bepalen?

Het aanschaffen van zonnepanelen is een investering zijn. Mensen willen daarom graag weten of zonnepanelen daadwerkelijk genoeg energie zullen produceren om ze kostenefficiënt te maken. Een van de manieren om dit te bepalen is om te kijken hoeveel elektriciteit een zonnepaneelsysteem over een periode van een jaar zal opleveren.

Gemiddelde jaarlijkse opbrengst

Het is moeilijk om precies te zeggen hoeveel een individueel systeem per jaar zal opleveren, aangezien er veel factoren zijn die daar invloed op hebben. De grootte van het systeem, de locatie van de woning, de hoek en de efficiëntie van de panelen beïnvloeden allemaal hoeveel elektriciteit uw zonnepanelen in een jaar tijd zullen produceren.

Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 4800 kWh elektriciteit per jaar door een gemiddeld huishouden wordt gebruikt. De meeste huishoudens installeren een zonnepaneelsysteem tussen 3000-4000 kW. Een gemiddeld 3500 kW systeem zal ongeveer 2800 kWh elektriciteit per jaar opleveren. Gemiddeld zal zo’n huishouden ongeveer 50% op de energierekening kunnen besparen met zonnepanelen.

Zonnepanelen-rendement

Het is belangrijk om de gemiddelde jaarlijkse opbrengst van zonnepanelen te vergelijken wanneer u prijsindicaties ontvangt. Niet alleen kan de jaarlijkse opbrengst laten zien hoeveel van uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik door zonnepanelen kan worden geleverd, het kan u ook helpen bij het uitrekenen van uw rendement op de investering.

De jaarlijkse besparingen die u door uw zonnepanelen kunt maken, kunnen op twee manieren bekeken worden: door middel van de besparing op uw energierekening en door teruglevering van stroom op het energienet.

Bereken uw verwachte rendement

Onze zonnepanelen-berekenmodule geeft u een inschatting voor de totale jaarlijkse besparingen die uw panelen kunnen opleveren, evenals een geschatte investering. De totale jaarlijkse besparingen worden uitgewerkt met behulp van het huidig energieverbruik en mogelijk aantal panelen. Bereken zelf uw rendement van zonnepanelen met onze eenvoudige berekentool. Natuurlijk kunt u bij ons ook altijd een gratis en vrijblijvende prijsopgave aanvragen.

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Zonnepanelen-informatiepakket vernieuwd

6 mei 2019: Ons informatiepakket over zonnepanelen is vernieuwd. Hierin vindt u informatie over soorten zonnepanelen, omvormers, de werking van een zonnepanelen-systeem, opbrengst en het traject tot installatie.

Lees meer

1.750 zonnepanelen geplaatst bij Remeha in Apeldoorn

7 maart 2019: Hoe kun je als bedrijf in duurzaamheid zelf duurzamer worden? Remeha in Apeldoorn deed het door 1.750 zonnepanelen te laten plaatsen. Met trots uitgevoerd door BonGo Solar Projects B.V.

Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

7 februari 2019: BonGo Solar groeit snel. Daardoor hebben wij diverse vacatures. Zoals: teamleider Verkoop Binnendienst, verkoopadviseur, (online) marketeer, projectleider, werkvoorbereider en meerdere monteurs & elektriciens. Interesse?

Lees meer

Sneeuw op zonnepanelen, wat te doen?

24 januari 2019: Heb je zonnepanelen en vraag je je af of je de sneeuw het beste kunt verwijderen, of beter kunt laten liggen? En wil je weten wat de energie-opbrengst is bij sneeuw?

Lees meer

Vacature teamleider Verkoop Binnendienst

18 januari 2019: BonGo Solar groeit en daarom zijn wij op zoek naar een extra teamleider voor onze afdeling Sales in Apeldoorn. Samen met de andere teamleiders verricht je diverse werkzaamheden ten behoeve van het optimaal functioneren van ons verkoopteam. Meer informatie staat in onze vacaturetekst.

Lees meer