BonGo Solar

Sneeuw op zonnepanelen? Geen probleem met SolarEdge

In de wintermaanden brengt sneeuw niet alleen een idyllisch winterlandschap met zich mee, maar ook enkele uitdagingen voor zonne-energieopwekking. Het bedekken van zonnepanelen met een witte deken kan de energieproductie verminderen, maar gelukkig zijn er technologische oplossingen die ervoor zorgen dat de opbrengst niet volledig wegvalt. Een van deze innovaties komt van SolarEdge. Hoe zit dat?

Sneeuw op zonnepanelen? Geen probleem met SolarEdge

Sneeuw en zonnepanelen: een winterse uitdaging

Sneeuw op zonnepanelen kan de efficiƫntie van de energieopwekking verminderen, omdat het zonlicht niet meer rechtstreeks op de cellen kan vallen. Dit resulteert in een tijdelijke daling van de opbrengst, wat vooral problematisch kan zijn op momenten dat de vraag naar energie hoog is.

Power Optimizers van SolarEdge

Een van de kenmerken van SolarEdge-systemen is dat ze gebruik maken van Power Optimizers. Deze kleine apparaten worden direct aan de zonnepanelen gekoppeld en maximaliseren de energieopbrengst door de stroom van elk paneel individueel te optimaliseren.

Optimaliseer met sneeuw op het dak

Hoe werkt dat? De Power Optimizers van SolarEdge werken als slimme regelaars. Ze passen de elektrische parameters aan om de beste prestaties te leveren, zelfs onder uitdagende omstandigheden zoals sneeuwbedekking. Wanneer een paneel gedeeltelijk in de schaduw ligt of bedekt is met sneeuw, passen de Power Optimizers de elektrische stroom aan om de opbrengst te optimaliseren.

Monitor de opbrengst van jouw panelen

Een ander voordeel van SolarEdge-systemen is de mogelijkheid om monitoring op afstand uit te voeren. Dit betekent dat je overal de prestaties van je installatie 24/7 via de mySolarEdge app kunt volgen, zelfs vanuit het comfort van je huis. Zo zie je het meteen als er minder opbrengst is door de sneeuwbedekking. Als het nodig is, kun je dus op tijd actie ondernemen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van SolarEdge?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zonnepanelen gunstige investering: ook met terugleveringskosten

23 februari 2024

Steeds meer energiebedrijven geven aan dat ze terugleveringskosten in rekening gaan brengen. Maar er is niets om je zorgen over te maken: investeren in zonnepanelen blijft interessant. Zelfs als er terugleveringskosten zijn. Hoe zit dit?

Eerste Kamer verwerpt wetsvoorstel; salderingsregeling blijft bestaan!

14 februari 2024

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen. Hiermee is een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid. Overweeg je nu zonnepanelen aan te schaffen? Dan heb je dankzij de lage prijzen je investering al in drie terugverdiend. Met de salderingsregeling blijft je het voordeel behouden dat je ook de stroom die je niet verbruikt mag blijven terugleveren. Zo blijft iedere kilowatt uur die je opwekt bijdragen aan jouw besparing. Een zorg minder, een slimme stap vooruit. Hoe zit het?

Salderingsregeling op de weegschaal: eén partij beslist

12 februari 2024

Deze week stond de Eerste Kamer in het teken van een cruciale discussie die de toekomst van de salderingsregeling in Nederland kan veranderen. Met de stemming die komende dinsdag op de agenda staat, bevinden we ons op een kantelpunt: zal de regeling worden afgebouwd of blijft deze bestaan zoals we hem kennen? De beslissing heeft verstrekkende gevolgen voor huishoudens en de duurzaamheidsagenda van het land. In aanloop naar deze beslissende dag bieden wij een diepgaande analyse en blikken vooruit op de mogelijke uitkomsten en de impact daarvan op onze energietoekomst.


Overzicht