Van het gas af met zonnepanelen?!

Hoe je het ook wendt of keert, we zitten in een energiecrisis. De toevoer van ons gas is onzeker en voor veel huishoudens zijn de hoge energieprijzen een grote financiële last. En met de opgelopen internationale spanningen en milieuzorgen kunnen we met zekerheid zeggen dat het prijsniveau van voor de energiecrisis niet zal terugkeren.

Van het gas af met zonnepanelen?!

Nu de gaswinning in Groningen op zijn einde loopt zijn we afhankelijk van de import van aardgas. De recente crisis laat zien dat we daarmee kwetsbaar zijn geworden. Daarom is het van groot belang dat we op andere manieren in energie gaan voorzien en onafhankelijk worden van aardgas.

Er zijn meerdere mogelijkheden om de eerste stap te zetten naar een grotere onafhankelijkheid van aardgas. Voor veel dagelijkse bezigheden waar wij gas voor gebruiken kunnen we ook elektriciteit inzetten. Denk hierbij aan elektrisch koken of je woning verwarmen door middel van een warmtepomp of airconditioning.

 

 

Met het plaatsen van zonnepanelen neem je al een eerste én zeer rendabele stap. Met de huidige energieprijzen kan je voordeel al snel oplopen tot € 1.000,- per jaar*. Nu de energieprijs is verdubbeld, is de terugverdientijd voor zonnepanelen van BonGo Solar gehalveerd! Je investering levert daarmee veel meer op dan je spaargeld op je rekening.

Daarbij wek je zelf je eigen stroom op. Wat je niet gebruikt ‘verkoop’ je aan je energieleverancier. En met die opbrengst kun je weer stroom kopen wanneer je het nodig hebt. Het terugleveren van niet gebruikte zonnestroom aan je energiemaatschappij wordt salderen genoemd.

Je vermindert met een eigen zonnestroominstallatie niet alleen jouw afhankelijkheid van het gas. Met de installatie van zonnepanelen kan ook het energielabel en daarmee de waarde van je woning stijgen. Al direct na de installatie bespaar je ook nog eens flink op je maandelijkse energierekening.

Door zelf energie op te wekken wordt een verdere overstap van het gas naar (groene) stroom een stuk makkelijker én goedkoper!

Hoe werkt salderen?
Op het moment dat jouw zonnepanelen stroom opwekken, maken jouw apparaten direct gebruik van deze groene energie. Maar stel dat je niet thuis bent of op vakantie, dan wordt deze stroom teruggestuurd aan de energiemaatschappij. Je krijgt voor deze teruggegeven energie dezelfde prijs terug van de energieleverancier, als de prijs die jij betaalt wanneer jij energie bij hen zou afnemen.

 

Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in jouw situatie? Doe nu onze gratis dakscan! Je ontvangt van ons een gratis en vrijblijvend advies met de prijs voor een zonnestroominstallatie.

Wij maken de overstap naar zonne-energie graag zo makkelijk mogelijk voor je. Daarom kun je ook voor al je vragen over de aanschaf van een zonnestroominstallatie bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op via 088-334 76 40.

*Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer de omliggende schaduwpunten en de ligging van het dak bepalen jouw besparing op  je energierekening.

Zonnepanelen gunstige investering: ook met terugleveringskosten

23 februari 2024

Steeds meer energiebedrijven geven aan dat ze terugleveringskosten in rekening gaan brengen. Maar er is niets om je zorgen over te maken: investeren in zonnepanelen blijft interessant. Zelfs als er terugleveringskosten zijn. Hoe zit dit?

Eerste Kamer verwerpt wetsvoorstel; salderingsregeling blijft bestaan!

14 februari 2024

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen. Hiermee is een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid. Overweeg je nu zonnepanelen aan te schaffen? Dan heb je dankzij de lage prijzen je investering al in drie terugverdiend. Met de salderingsregeling blijft je het voordeel behouden dat je ook de stroom die je niet verbruikt mag blijven terugleveren. Zo blijft iedere kilowatt uur die je opwekt bijdragen aan jouw besparing. Een zorg minder, een slimme stap vooruit. Hoe zit het?

Salderingsregeling op de weegschaal: eén partij beslist

12 februari 2024

Deze week stond de Eerste Kamer in het teken van een cruciale discussie die de toekomst van de salderingsregeling in Nederland kan veranderen. Met de stemming die komende dinsdag op de agenda staat, bevinden we ons op een kantelpunt: zal de regeling worden afgebouwd of blijft deze bestaan zoals we hem kennen? De beslissing heeft verstrekkende gevolgen voor huishoudens en de duurzaamheidsagenda van het land. In aanloop naar deze beslissende dag bieden wij een diepgaande analyse en blikken vooruit op de mogelijke uitkomsten en de impact daarvan op onze energietoekomst.


Overzicht