BonGo Solar zonnepanelen-offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend

Bel mij voor advies

Maximaal rendement uit uw zonnepanelen halen

Een zonnepaneelsysteem van 3 kW tot 4 kW produceert gemiddeld genoeg energie voor een groot gezinshuis, terwijl een installatie van 2 kW tot 3 kW meestal voldoende is voor kleinere huishoudens. Een gemiddeld 4 kW zonnepaneelsysteem zal per jaar ongeveer 3.400 kWh gratis elektriciteit genereren. Dat is genoeg elektriciteit om het volgende te voorzien van elektriciteit.

  • 4.857 uur van de wasmachine
  • 97.143 uur van de koelkast
  • 1.880 uur kokend water in waterkoker
  • 1.417 uur van de oven

Zonnepanelen optimaal benutten

De opbrengst van zonnepanelen door gratis energieopwekking is een onderdeel van het rendement dat u zult ervaren. Maar u kunt nog veel meer doen om zonnepanelen optimaal te benutten. U kunt uw huis zo energie-efficiënt mogelijk inrichten. Maak bijvoorbeeld gebruik van energiebesparende lampen. Zorg ervoor dat apparaten zijn uitgeschakeld en niet op stand-by staan. Een stekkerblok met een aan-/uitknop is een aanrader. En gebruik de wasmachine alleen bij een volle lading. Zulke eenvoudige maatregelen kunnen al een groot verschil maken.

Zonne-energie opslaan op zonnebatterij of -accu

U kunt ook een zonnebatterij of -accu installeren voor uw zonnepanelen. Een zonne-energie-batterij zal de overtollige elektriciteit opslaan die niet direct in uw huis nodig is. Deze energie kan dan worden gebruikt op het moment dat uw vraag naar energie hoger is dan de hoeveelheid die door uw zonnepanelen wordt geproduceerd. Zonnebatterijen zijn helaas nog prijzig, maar dat kan in de toekomst veranderen. Schaft u een SolarEdge omvormer aan bij uw zonnepanelen, dan kunt u die vroeg of laat aansluiten op een accu.

Hoe weet ik hoeveel elektriciteit mijn zonnepanelen genereren?

Uw zonnepanelen worden aangesloten op een omvormer. Deze omvormer kan via een applicatie op uw telefoon, computer of tablet uitgelezen worden. In deze applicatie wordt aangegeven hoeveelheid elektriciteit door uw zonnepanelen wordt geproduceerd, evenals de hoeveel elektriciteit dat wordt teruggeëxporteerd op het stroomnet. Aangezien zonnepanelen vrijwel geen onderhoud nodig hebben en automatisch uw huis van elektriciteit voorzien, kan het soms makkelijk zijn om ze te vergeten. We raden u echter aan om uw meter maandelijks te controleren om te bewaken dat alles werkt zoals bedoeld.

Meer informatie of prijsopgave?

Voor meer informatie kunt u ons informatiepakketje aanvragen. Hierin vindt u uitgebreide informatie over zonnepanelen en wat daarbij komt kijken. Met onze online berekentool kunt u zelf een zonnepanelen-rendementsberekening maken. Wilt u liever een advies en een prijsopgave op maat van een van onze adviseurs? Vraag dan gratis en vrijblijvend een prijsopgave bij ons aan. Wij zijn u graag van dienst!

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Peter Mulder start als CCO van Energy Experience Group

Lees meer

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Lees meer

Koolen Industries subsidiary Energy Experience Group acquires solar panel installation company NovaVolt

Lees meer

Koolen Industries' dochterbedrijf Energy Experience Group neemt zonnepaneel bedrijf NovaVolt over

Lees meer

Vacature Hoofd Order Management

Draait bij jou alles om de klant? Heb je leidinggevende ervaring binnen een resultaatgerichte organisatie? Dan zoeken wij jou!

Lees meer