BonGo Solar zonnepanelen-offerte aanvragen, gratis en vrijblijvend

Bel mij voor advies

Maximaal rendement uit uw zonnepanelen halen

Een zonnepaneelsysteem van 3 kW tot 4 kW produceert gemiddeld genoeg energie voor een groot gezinshuis, terwijl een installatie van 2 kW tot 3 kW meestal voldoende is voor kleinere huishoudens. Een gemiddeld 4 kW zonnepaneelsysteem zal per jaar ongeveer 3.400 kWh gratis elektriciteit genereren. Dat is genoeg elektriciteit om het volgende te voorzien van elektriciteit.

  • 4.857 uur van de wasmachine
  • 97.143 uur van de koelkast
  • 1.880 uur kokend water in waterkoker
  • 1.417 uur van de oven

Zonnepanelen optimaal benutten

De opbrengst van zonnepanelen door gratis energieopwekking is een onderdeel van het rendement dat u zult ervaren. Maar u kunt nog veel meer doen om zonnepanelen optimaal te benutten. U kunt uw huis zo energie-efficiënt mogelijk inrichten. Maak bijvoorbeeld gebruik van energiebesparende lampen. Zorg ervoor dat apparaten zijn uitgeschakeld en niet op stand-by staan. Een stekkerblok met een aan-/uitknop is een aanrader. En gebruik de wasmachine alleen bij een volle lading. Zulke eenvoudige maatregelen kunnen al een groot verschil maken.

Zonne-energie opslaan op zonnebatterij of -accu

U kunt ook een zonnebatterij of -accu installeren voor uw zonnepanelen. Een zonne-energie-batterij zal de overtollige elektriciteit opslaan die niet direct in uw huis nodig is. Deze energie kan dan worden gebruikt op het moment dat uw vraag naar energie hoger is dan de hoeveelheid die door uw zonnepanelen wordt geproduceerd. Zonnebatterijen zijn helaas nog prijzig, maar dat kan in de toekomst veranderen. Schaft u een SolarEdge omvormer aan bij uw zonnepanelen, dan kunt u die vroeg of laat aansluiten op een accu.

Hoe weet ik hoeveel elektriciteit mijn zonnepanelen genereren?

Uw zonnepanelen worden aangesloten op een omvormer. Deze omvormer kan via een applicatie op uw telefoon, computer of tablet uitgelezen worden. In deze applicatie wordt aangegeven hoeveelheid elektriciteit door uw zonnepanelen wordt geproduceerd, evenals de hoeveel elektriciteit dat wordt teruggeëxporteerd op het stroomnet. Aangezien zonnepanelen vrijwel geen onderhoud nodig hebben en automatisch uw huis van elektriciteit voorzien, kan het soms makkelijk zijn om ze te vergeten. We raden u echter aan om uw meter maandelijks te controleren om te bewaken dat alles werkt zoals bedoeld.

Meer informatie of prijsopgave?

Voor meer informatie kunt u ons informatiepakketje aanvragen. Hierin vindt u uitgebreide informatie over zonnepanelen en wat daarbij komt kijken. Met onze online berekentool kunt u zelf een zonnepanelen-rendementsberekening maken. Wilt u liever een advies en een prijsopgave op maat van een van onze adviseurs? Vraag dan gratis en vrijblijvend een prijsopgave bij ons aan. Wij zijn u graag van dienst!

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Zonnepanelen-informatiepakket vernieuwd

6 mei 2019: Ons informatiepakket over zonnepanelen is vernieuwd. Hierin vindt u informatie over soorten zonnepanelen, omvormers, de werking van een zonnepanelen-systeem, opbrengst en het traject tot installatie.

Lees meer

1.750 zonnepanelen geplaatst bij Remeha in Apeldoorn

7 maart 2019: Hoe kun je als bedrijf in duurzaamheid zelf duurzamer worden? Remeha in Apeldoorn deed het door 1.750 zonnepanelen te laten plaatsen. Met trots uitgevoerd door BonGo Solar Projects B.V.

Lees meer

Word jij onze nieuwe collega?

7 februari 2019: BonGo Solar groeit snel. Daardoor hebben wij diverse vacatures. Zoals: teamleider Verkoop Binnendienst, verkoopadviseur, (online) marketeer, projectleider, werkvoorbereider en meerdere monteurs & elektriciens. Interesse?

Lees meer

Sneeuw op zonnepanelen, wat te doen?

24 januari 2019: Heb je zonnepanelen en vraag je je af of je de sneeuw het beste kunt verwijderen, of beter kunt laten liggen? En wil je weten wat de energie-opbrengst is bij sneeuw?

Lees meer

Vacature teamleider Verkoop Binnendienst

18 januari 2019: BonGo Solar groeit en daarom zijn wij op zoek naar een extra teamleider voor onze afdeling Sales in Apeldoorn. Samen met de andere teamleiders verricht je diverse werkzaamheden ten behoeve van het optimaal functioneren van ons verkoopteam. Meer informatie staat in onze vacaturetekst.

Lees meer