BonGo Solar zonnepanelen offerte aanvragen

Bel mij voor advies

Zonnepanelen en brandgevaar: hoe zit dat?

In 2018 werden verschillende branden door zonnepanelen gemeld. Reden voor paniek? Wat ons betreft niet, want bij zonnepanelen van BonGo Solar hebben we nog nooit met een brandgeval te maken gehad. In dit artikel leggen we uit welke zonnepanelen brandgevaarlijk kunnen zijn, waarom dat zo is en waar u op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen.

Waardoor vliegen sommige zonnepanelen in brand?

We begrijpen de zorgen omtrent zonnepanelen en brandgevaar maar al te goed. Daarom leggen we graag uit hoe het komt dat sommige zonnepanelen in brand vliegen. De voornaamste oorzaak van brandende zonnepanelen is ondeugdelijk installatiewerk. Soms kopen mensen zonnepanelen en laten deze door onbekwame installateurs plaatsen, met mogelijk ernstige gevolgen. Zo worden zonnepanelen soms te dicht op het dak geplaatst waardoor ze oververhit raken of worden kabels dusdanig verkeerd geplaatst dat dit brandgevaar oplevert. Wij adviseren daarom altijd uw zonnepanelen te kopen bij en te laten plaatsen door een gecertificeerd bedrijf.

Hoe zit dat bij BonGo Solar?

BonGo Solar is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie en ons kwaliteitsmanagementsysteem is gecertificeerd door de TÜV Nederland, NEN-EN-ISO 9001-2015. Onze eigen monteurs zijn zeer vakkundig en sluiten de zonnestroominstallaties volgens de NEN1010-normen aan, waardoor we de veiligheid van onze zonnepanelen kunnen garanderen. Op de reviewssite Klantenvertellen worden onze installateurs beoordeeld met een 8,6 gemiddeld en worden lovende reviews geschreven over hun prettige en secure manier van werken.

Welke zonnepanelen zijn brandgevaarlijk?

Er is niet direct één merk zonnepanelen aan te wijzen dat vaak in brand vliegt, doordat er veel verschillende merken zijn met zeer uiteenlopende kwaliteitsstandaarden. Wel zien we dat indak-zonnepanelensystemen vaker in brand vliegen dan andere zonnepanelen. Bij indaksystemen dient het zonnepanelensysteem ook als dakbedekking, waardoor dakpannen op de plek van de zonnepanelen niet meer nodig zijn. Indaksystemen worden vooral op nieuwbouwwoningen toegepast. Bij zeven van de twaalf woningbranden door zonnepanelen dit jaar betrof het een indaksysteem. De indakpanelen liggen te dicht op het isolatiemateriaal van het dak, waardoor verhitting en vervolgens brand kan ontstaan.

Niet-brandgevaarlijke zonnepanelen

Wij weten zeker dat er nog nooit zonnepanelen van onze merken (AEG en Suntech), die wij hebben geleverd en geïnstalleerd, in brand zijn gevlogen. Deze zonnepanelen staan voor hoge kwaliteit, betrouwbaar rendement en een lange levensduur. Daarnaast verkoopt BonGo Solar geen indak-zonnepanelensystemen. Dankzij onze hoge kwaliteitsstandaarden en onze eigen installatieservice kunnen wij veilige zonnepanelen garanderen.

Tips om de brandveiligheid van zonnepanelen te waarborgen

Zelf kunt u ook een aantal dingen doen om de veiligheid van uw zonnepanelen te waarborgen. Wij geven u graag een aantal tips:

  • Kies altijd voor een bedrijf met inhouse installatieservice. BonGo Solar werkt met eigen gekwalificeerde installateurs. Laat uw zonnepanelen absoluut nooit door een ‘gewone’ dakbedekker installeren.
  • Kies voor panelen van een betrouwbaar merk. Extreem goedkoop kan verleidelijk zijn, maar kwaliteit en veiligheid moeten voorop staan. BonGo Solar wordt door klanten geprezen om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
  • Kies voor een gedegen merk omvormer, zoals AEG, GoodWe en SolarEdge. Hang desgewenst een rookmelder op in de buurt van de omvormer. Misschien overdreven, maar als dit een veilig gevoel geeft raden we dit aan.

Groei verkoop zonnepanelen

Veiligheid is alles en brand is zorgwekkend. Echter moeten we meenemen dat zonnepanelen de afgelopen jaren, en zeker in 2018, enorm in populariteit zijn toegenomen. De prijs van zonnepanelen is in de afgelopen jaren namelijk fors gedaald. Veel mensen hebben ontdekt dat de aanschaf van zonnepanelen veel goedkoper is dan verwacht en tevens voor een flinke besparing op de energierekening zorgt. Zo’n explosieve groei in aanschaf zorgt als vanzelfsprekend voor meer problemen. Maak u dan ook niet onnodig veel zorgen. Als u zonnepanelen bij een betrouwbare partij koopt en laat installeren, is de kans op problemen nihil.

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen over zonnepanelen en brandgevaar? Of wilt u advies van een van onze experts? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag!

Bel mij voor advies

Bereken uw zonnepanelensysteem

Gratis informatiepakket

Nieuws

Peter Mulder start als CCO van Energy Experience Group

Lees meer

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Nieuw in het assortiment: AEG Solar monokristallijn Half Cel Full Black 360Wp zonnepanelen!

Lees meer

Koolen Industries subsidiary Energy Experience Group acquires solar panel installation company NovaVolt

Lees meer

Koolen Industries' dochterbedrijf Energy Experience Group neemt zonnepaneel bedrijf NovaVolt over

Lees meer

Vacature Hoofd Order Management

Draait bij jou alles om de klant? Heb je leidinggevende ervaring binnen een resultaatgerichte organisatie? Dan zoeken wij jou!

Lees meer