BonGo Solar

BonGo Solar zonnepanelen worden geproduceerd op milieuvriendelijke wijze

Sommige tegenstanders van zonnepanelen zullen zeggen dat zonnepanelen helemaal niet zo duurzaam zijn als men graag wil geloven. Tenslotte worden er giftige stoffen gebruikt bij de productie van zonnepanelen en zijn er hoge temperaturen nodig om deze stoffen te verwerken. Daarnaast worden de zonnepanelen niet altijd in de meest eerlijke werkomstandigheden gemaakt. Dus hoe duurzaam zijn zonnepanelen nou precies?

Met zonnepanelen maak je gebruik van een onuitputtelijke energiebron namelijk de zon. Dat betekent dat je altijd een eigen energiebron tot je beschikking hebt.

Duurzame productie- en werkomstandigheden

Het produceren van zonnepanelen heeft niet alleen impact op de Co2-uitstoot maar ook op de werkomstandigheden waaronder ze geproduceerd worden. BonGo Solar werkt alleen met de beste A-merken samen waaronder AEG. Als merk letten zij erop dat zaken als dwang- en kinderarbeid niet voorkomen bij hun leveranciers en dat dit ook op geen enkele wijze getolereerd wordt. Om dit te garanderen heeft AEG een speciaal certificaat opgezet waarbij dit bevestigd wordt.

Om ook op milieugebied zo duurzaam mogelijk te handelen, is het belangrijk dat je een zo hoog mogelijk rendement behaalt op je zonnepanelen. Daarom zijn de omstandigheden van je dak, en de omringende schaduwpunten, belangrijk om mee te nemen in de berekening van je verwachte rendement.

Bereken eenvoudig hoeveel je kan besparen.

Of je nu zonnepanelen wilt kopen of financieren, met zonnepanelen kies je niet alleen voor een duurzame oplossing, je bespaart ook op je energiekosten. Wat zonnepanelen precies opleveren is per situatie verschillend. Onder meer de omliggende schaduwpunten en de ligging van het dak bepalen jouw besparing.

Ben je benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen in je situatie? Doe hier de dakscan en ontvang gratis & vrijblijvend persoonlijk advies en prijzen voor zonnepanelen en zie binnen een minuut wat je gaat besparen!

Zonnepanelen gunstige investering: ook met terugleveringskosten

23 februari 2024

Steeds meer energiebedrijven geven aan dat ze terugleveringskosten in rekening gaan brengen. Maar er is niets om je zorgen over te maken: investeren in zonnepanelen blijft interessant. Zelfs als er terugleveringskosten zijn. Hoe zit dit?

Eerste Kamer verwerpt wetsvoorstel; salderingsregeling blijft bestaan!

14 februari 2024

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen. Hiermee is een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid. Overweeg je nu zonnepanelen aan te schaffen? Dan heb je dankzij de lage prijzen je investering al in drie terugverdiend. Met de salderingsregeling blijft je het voordeel behouden dat je ook de stroom die je niet verbruikt mag blijven terugleveren. Zo blijft iedere kilowatt uur die je opwekt bijdragen aan jouw besparing. Een zorg minder, een slimme stap vooruit. Hoe zit het?

Salderingsregeling op de weegschaal: eén partij beslist

12 februari 2024

Deze week stond de Eerste Kamer in het teken van een cruciale discussie die de toekomst van de salderingsregeling in Nederland kan veranderen. Met de stemming die komende dinsdag op de agenda staat, bevinden we ons op een kantelpunt: zal de regeling worden afgebouwd of blijft deze bestaan zoals we hem kennen? De beslissing heeft verstrekkende gevolgen voor huishoudens en de duurzaamheidsagenda van het land. In aanloop naar deze beslissende dag bieden wij een diepgaande analyse en blikken vooruit op de mogelijke uitkomsten en de impact daarvan op onze energietoekomst.


Overzicht