Gasprijzen 25 procent omhoog

Gasprijs schiet opnieuw flink omhoog, kies voor zonnestroom.

De gasprijzen schoten afgelopen dinsdag maar liefst 25 procent omhoog, en dit is te wijten aan onvoorziene vertragingen bij het geplande onderhoud aan Noorse gasinstallaties. Het is opmerkelijk dat dit al de derde prijssprong binnen een tijdsbestek van acht dagen is.

Onverwachte vertragingen bij het geplande onderhoud aan Noorse gasinstallaties hebben geleid tot een aanzienlijke daling in de gaslevering. Als gevolg hiervan ervaren handelaren een drastische stijging van de gasprijzen, wat nu al de derde prijssprong in acht dagen markeert.

Noorwegen is inmiddels een belangrijke gasleverancier geworden voor West-Europese landen, vooral met de tijdelijke uitval van Russisch gas. Het geplande onderhoud aan de Noorse gasinstallaties heeft echter langer geduurd dan verwacht, waardoor het aanbod van gas op de markt is afgenomen. Een verminderd aanbod in combinatie met de toenemende vraag heeft de prijzen doen stijgen.

Een andere factor die bijdraagt aan de prijsstijging is de grotere vraag naar vloeibaar aardgas (lng) vanuit China, waar hogere prijzen worden betaald. Hierdoor wordt een deel van het beschikbare gas naar China vervoerd, waardoor de gasvoorziening voor West-Europese landen nog verder onder druk komt te staan.

Het warme weer speelt ook een rol in deze situatie. Door de stijgende temperaturen hebben we meer energie nodig om koel te blijven, zoals met airconditioning. Dit verhoogde energieverbruik heeft de vraag naar gas verder vergroot en draagt bij aan de prijsstijgingen.

Hoewel de prijzen van gas aanzienlijk zijn gestegen, is het belangrijk om te vermelden dat ze nog steeds aanzienlijk lager zijn dan vorig jaar. In die periode kostte een megawattuur gas vaak meer dan 100 euro, en soms zelfs meer dan 300 euro. Hoewel we momenteel te maken hebben met prijsstijgingen, zijn we nog ver verwijderd van die extreme piekprijzen.

Bij ons staat het op de hoogte houden van onze klanten over ontwikkelingen op de energiemarkt en mogelijke prijsfluctuaties centraal. We begrijpen dat het als consument essentieel is om goed geïnformeerd te blijven.

Met de recente stijging van de gasprijzen is het verstandig om Zonnestroom te overwegen en verdere energiebesparende maatregelen te nemen. Op die manier kun je de impact van deze prijsstijgingen op je budget minimaliseren. Het beheersen van je energiekosten speelt een cruciale rol in gezond financieel beheer.

Wij van BonGo Solar zijn er om je te helpen bij het verkennen van mogelijke oplossingen en het vinden van manieren om je energieverbruik efficiënter te maken. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en aarzel niet om contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies en ondersteuning.

Zonnepanelen gunstige investering: ook met terugleveringskosten

23 februari 2024

Steeds meer energiebedrijven geven aan dat ze terugleveringskosten in rekening gaan brengen. Maar er is niets om je zorgen over te maken: investeren in zonnepanelen blijft interessant. Zelfs als er terugleveringskosten zijn. Hoe zit dit?

Eerste Kamer verwerpt wetsvoorstel; salderingsregeling blijft bestaan!

14 februari 2024

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen. Hiermee is een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid. Overweeg je nu zonnepanelen aan te schaffen? Dan heb je dankzij de lage prijzen je investering al in drie terugverdiend. Met de salderingsregeling blijft je het voordeel behouden dat je ook de stroom die je niet verbruikt mag blijven terugleveren. Zo blijft iedere kilowatt uur die je opwekt bijdragen aan jouw besparing. Een zorg minder, een slimme stap vooruit. Hoe zit het?

Salderingsregeling op de weegschaal: eén partij beslist

12 februari 2024

Deze week stond de Eerste Kamer in het teken van een cruciale discussie die de toekomst van de salderingsregeling in Nederland kan veranderen. Met de stemming die komende dinsdag op de agenda staat, bevinden we ons op een kantelpunt: zal de regeling worden afgebouwd of blijft deze bestaan zoals we hem kennen? De beslissing heeft verstrekkende gevolgen voor huishoudens en de duurzaamheidsagenda van het land. In aanloop naar deze beslissende dag bieden wij een diepgaande analyse en blikken vooruit op de mogelijke uitkomsten en de impact daarvan op onze energietoekomst.


Overzicht