Stap voor stap je woning verduurzamen

Met de huidige ontwikkelingen op de energiemarkt wil je natuurlijk zoveel mogelijk besparen op je energierekening. Wij geven je 5 tips waarmee jij een hele goede start maakt je woning te verduurzamen en je direct bespaart op je energierekening.

Tip 1.
Vraag voordat je begint met aanpassingen in je woning het energielabel van jouw woning aan. Door eerst te bekijken op welke punten jouw woning verder verduurzaamd kan worden investeer je direct op de goede en efficiënte manier. Op de website van Rijksoverheid vind je informatie over het aanvragen van een energielabel.

Tip 2.
Een andere goede en makkelijke manier om te besparen is het vervangen van gloeilampen. Zorg ervoor dat je in huis alle gloeilampen vervangt voor ledverlichting. Door ledverlichting te gebruiken bespaar je jaarlijks aanzienlijk op je energierekening.

Tip 3.
Ga na of je woning voldoende is geïsoleerd. Het verbeteren van de isolatie kan een grote ingreep zijn als het aanbrengen van spouwmuur- en ondervloer isolatie. Maar ook kleine ingrepen helpen als aan het dichten van kieren door tochtstrippen. Ook kun je achter de radiotoren radiatorfolie toevoegen. Voor het isoleren van je woning is er vanuit de overheid subsidie beschikbaar. Kijk voor de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze subsidie op de website van de Rijksoverheid.

Tip 4.
Huiseigenaren met een zonnestroominstallatie besparen veel op hun energierekening. Het plaatsen van zonnepanelen is een uitstekende manier om je woning duurzamer te maken. Je wekt met zonnepanelen je eigen groene energie op. De meeste zelf opgewekte energie verbruik je direct zelf, maar het kan ook voorkomen dat je meer stroom opwekt dan dat je zelf verbruikt. Deze energie kun je terugleveren aan de energieleverancier. Voor het terugleveren van deze stroom ontvang je een vergoeding, ook wel salderen genoemd. Dit bedrag wordt aan het einde van het jaar door jouw energieleverancier van jouw energierekening afgehaald.

Naast dat je met zonnepanelen bespaart op je energierekening verhoog je ook direct het energielabel van je woning, waardoor je woning meer waard wordt. Benieuwd wat jij kunt besparen op je energierekening met zonnepanelen? Doe hier onze gratis dakscan.

Tip 5.
Wil je nog meer besparen en je woning verder verduurzamen? Dan kun je overwegen om een hybride warmtepomp in de woning te plaatsen. Deze kan worden geïnstalleerd in combinatie met je huidige Cv-ketel. Met de installatie van een hybride warmtepomp kan je besparing jaarlijks oplopen tot wel 70% op je gasverbruik.

Zonnepanelen gunstige investering: ook met terugleveringskosten

23 februari 2024

Steeds meer energiebedrijven geven aan dat ze terugleveringskosten in rekening gaan brengen. Maar er is niets om je zorgen over te maken: investeren in zonnepanelen blijft interessant. Zelfs als er terugleveringskosten zijn. Hoe zit dit?

Eerste Kamer verwerpt wetsvoorstel; salderingsregeling blijft bestaan!

14 februari 2024

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen. Hiermee is een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid. Overweeg je nu zonnepanelen aan te schaffen? Dan heb je dankzij de lage prijzen je investering al in drie terugverdiend. Met de salderingsregeling blijft je het voordeel behouden dat je ook de stroom die je niet verbruikt mag blijven terugleveren. Zo blijft iedere kilowatt uur die je opwekt bijdragen aan jouw besparing. Een zorg minder, een slimme stap vooruit. Hoe zit het?

Salderingsregeling op de weegschaal: eén partij beslist

12 februari 2024

Deze week stond de Eerste Kamer in het teken van een cruciale discussie die de toekomst van de salderingsregeling in Nederland kan veranderen. Met de stemming die komende dinsdag op de agenda staat, bevinden we ons op een kantelpunt: zal de regeling worden afgebouwd of blijft deze bestaan zoals we hem kennen? De beslissing heeft verstrekkende gevolgen voor huishoudens en de duurzaamheidsagenda van het land. In aanloop naar deze beslissende dag bieden wij een diepgaande analyse en blikken vooruit op de mogelijke uitkomsten en de impact daarvan op onze energietoekomst.


Overzicht