Cybersecurity

Zijn onze omvormers beveiligd tegen hackers?

Al jaren horen we verhalen over de kwetsbaarheid van omvormers: 'de wifi-verbinding is kwetsbaar voor kwaadwillige hackers'. Daarom maken wij alleen gebruik van de meest veilige omvormers in de markt. Deze werken namelijk via een end-to-end beveiligde verbinding. Zo loop je geen gevaar.

Deze week kwam er opnieuw nieuws naar buiten over de veiligheid en omveiligheid van omvormers, waarbij werd gemeld dat ze kwetsbaar zijn voor hackers. Hoewel dit wellicht als een schok kan komen, is het eigenlijk niet nieuws. Al geruime tijd is bekend dat omvormers kwetsbaar kunnen zijn vanwege hun wifi-verbinding met het huishouden.

Wij van BonGo Solar hebben deze kwestie serieus genomen en hebben proactief gereageerd om de veiligheid van onze klanten te waarborgen. Onze kwalitatieve omvormers, zoals de Enphase-, GoodWe- en SolarEdge omvormer, maken gebruik van een end-to-end beveiligde verbinding. Hierdoor wordt er geen open verbinding gemaakt tussen jouw wifinetwerk en onze omvormer, wat een extra beveiligingslaag biedt tegen mogelijke hackers.

Maar daar blijft het niet bij. We hebben ook gezorgd voor een veilige opslag van de omvormergegevens. Alle informatie wordt veilig opgeslagen op Europese servers, in overeenstemming met de strenge richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Zo waarborgen we dat jouw gegevens te allen tijde veilig zijn en voldoen aan de hoogste normen op het gebied van privacy.

Met onze omvormers hoef je je dus geen zorgen te maken over de veiligheid van je systeem. We hebben maatregelen genomen om de kwetsbaarheden aan te pakken en bieden onze klanten een betrouwbare en veilige oplossing. Geniet met een gerust hart van de voordelen van zonne-energie, wetende dat jouw BonGo Solar omvormer beschermd is tegen potentiële bedreigingen. Bij ons staat jouw veiligheid en die van jouw persoonsgegevens voorop!

Tip voor extra veiligheid: zorg voor een sterk en uniek wachtwoord voor zowel jouw monitoring-app als wifinetwerk. Zo makkelijk kan veilig groen zijn.

Zonnepanelen gunstige investering: ook met terugleveringskosten

23 februari 2024

Steeds meer energiebedrijven geven aan dat ze terugleveringskosten in rekening gaan brengen. Maar er is niets om je zorgen over te maken: investeren in zonnepanelen blijft interessant. Zelfs als er terugleveringskosten zijn. Hoe zit dit?

Eerste Kamer verwerpt wetsvoorstel; salderingsregeling blijft bestaan!

14 februari 2024

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen. Hiermee is een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid. Overweeg je nu zonnepanelen aan te schaffen? Dan heb je dankzij de lage prijzen je investering al in drie terugverdiend. Met de salderingsregeling blijft je het voordeel behouden dat je ook de stroom die je niet verbruikt mag blijven terugleveren. Zo blijft iedere kilowatt uur die je opwekt bijdragen aan jouw besparing. Een zorg minder, een slimme stap vooruit. Hoe zit het?

Salderingsregeling op de weegschaal: eén partij beslist

12 februari 2024

Deze week stond de Eerste Kamer in het teken van een cruciale discussie die de toekomst van de salderingsregeling in Nederland kan veranderen. Met de stemming die komende dinsdag op de agenda staat, bevinden we ons op een kantelpunt: zal de regeling worden afgebouwd of blijft deze bestaan zoals we hem kennen? De beslissing heeft verstrekkende gevolgen voor huishoudens en de duurzaamheidsagenda van het land. In aanloop naar deze beslissende dag bieden wij een diepgaande analyse en blikken vooruit op de mogelijke uitkomsten en de impact daarvan op onze energietoekomst.


Overzicht