Waarom groeit het aantal zonnepanelen zo hard in Nederland?

Het aantal zonnepanelen in Nederland groeit hard. Nederland heeft in Europa de meeste zonnepanelen per inwoner. Waarom zijn zonnepanelen nu zo populair?

Natuurlijk is een van de belangrijkste oorzaken van de groei in zonnepalen dat er een lastige energiecrisis speelt. Gas wordt onbetaalbaar en steeds meer mensen zoeken een manier om te kunnen besparen, en hun steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Zonnepanelen plaatsen op je dak is de makkelijkste manier om te besparen op je energierekening. Want alles wat je zelf opwekt hoef je niet te betalen.

Daarnaast begonnen zonnepanelen populariteit te winnen in 2014 toen de salderingsregeling werd gewijzigd naar “onbeperkt salderen.” Goed nieuws, deze regeling wordt ook 2 jaar langer doorgetrokken zodat je tot 2025, 100 procent stroom kunt terug leveren tegen het markttarief. Vanaf 2025 zal deze regeling worden afgebouwd.

Ook zijn er veel meer mogelijkheden in deze markt. Zo kun je zonnepanelen laten installeren waarvan de achtergrond wit, zwart of doorzichtig is. In de eerdere jaren waren er alleen blauwe panelen. Deze vielen bij de meeste mensen niet in de smaak. Nu kan je kiezen voor panelen die duurzaam geproduceerd zijn en meer energie leveren zoals: REC 405 zonnepanelen (deze panelen hebben de Intersolar award 2022 gewonnen). En natuurlijk is het rendement op zonnepanelen veel hoger. Dus dat betekent dat je meer energie uit één paneel krijgt vergeleken met 10 jaar geleden.

Nu er veel meer mogelijkheden zijn, de materialen verbeterd zijn, het goedkoper is en je, vergeleken met gas, onafhankelijker wordt van de energiemarkt. Is het veel aantrekkelijker om ook zonnepanelen te overwegen.

Wil je meer weten over salderingsregeling voor eigenaren van zonnepanelen? Lees dan onze blog via https://www.bongosolar.nl/nieuws-en-blogs/twee-jaar-extra-100-salderen/

Zonnepanelen gunstige investering: ook met terugleveringskosten

23 februari 2024

Steeds meer energiebedrijven geven aan dat ze terugleveringskosten in rekening gaan brengen. Maar er is niets om je zorgen over te maken: investeren in zonnepanelen blijft interessant. Zelfs als er terugleveringskosten zijn. Hoe zit dit?

Eerste Kamer verwerpt wetsvoorstel; salderingsregeling blijft bestaan!

14 februari 2024

Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen verworpen. Hiermee is een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid. Overweeg je nu zonnepanelen aan te schaffen? Dan heb je dankzij de lage prijzen je investering al in drie terugverdiend. Met de salderingsregeling blijft je het voordeel behouden dat je ook de stroom die je niet verbruikt mag blijven terugleveren. Zo blijft iedere kilowatt uur die je opwekt bijdragen aan jouw besparing. Een zorg minder, een slimme stap vooruit. Hoe zit het?

Salderingsregeling op de weegschaal: eén partij beslist

12 februari 2024

Deze week stond de Eerste Kamer in het teken van een cruciale discussie die de toekomst van de salderingsregeling in Nederland kan veranderen. Met de stemming die komende dinsdag op de agenda staat, bevinden we ons op een kantelpunt: zal de regeling worden afgebouwd of blijft deze bestaan zoals we hem kennen? De beslissing heeft verstrekkende gevolgen voor huishoudens en de duurzaamheidsagenda van het land. In aanloop naar deze beslissende dag bieden wij een diepgaande analyse en blikken vooruit op de mogelijke uitkomsten en de impact daarvan op onze energietoekomst.


Overzicht